Inloggen

Uitvoeringen

 

Onze concerten geven we in de Dorpskerk te Voorst. Samen met andere koren doen we mee aan het jaarlijkse kerstconcert.

Soms zingen we in een verpleeg- of verzorgingshuis, verzorgen we zo nu en dan de kerstnachtdienst, en af en toe zingen we bij speciale gelegenheden.

In onze uitvoeringen zingen we regelmatig samen met verschillende solisten, of geven we ruimte aan een prachtig solistisch optreden van getalenteerde musici. Bekende namen zijn:

       Terwolde 2020

 

Klik hier voor de agenda 2020.

Repertoire en soort muziek

Ons repertoire is divers van aard. We zingen klassiek en modern, religieus en niet religieus. We zingen in het Duits, Engels, Nederlands, Frans, Latijn, en zo nu en dan nog een andere taal.

We zoeken altijd naar stukken die bij ons koor passen. Dat kan wat ingetogen zijn, melodieus, romantisch. We vinden ook de contrasten leuk en zingen een zwaarder (Bach) of lichter (Cat Stevens) stuk.

Ons repertoire wordt in ieder geval gekenmerkt door de kwaliteit van de koorwerken en ons plezier om er echt mooie muziek van te maken.

Iedere uitvoering zingen we een programma, dat bestaat uit nieuw ingestudeerde stukken, soms gecombineerd met ‘oude bekenden’.

 

An Irish Blessing
Hallelujah
I Saw Three Ships
Infinite
Jubilate
We'll Meet Again
Golden Slumber
Home Sweet Home
Ik Zeg Adieu
Sanctus
Schlaf Wohl

 

 

Dirigent

Paulien Roos staat sinds september 2019 voor ons koor. Ze heeft veel ervaring en inspireert ons op elke repetitie. Ook tijdens de corona periode blijft ze ons voorzien van muziek via de digitale weg, zodat we ook thuis kunnen blijven oefenen. Er is een goede samenwerking tussen bestuur en dirigent en tussen de muziekcommissie en dirigent. Dat is belangrijk om goed te kunnen werken!

Paulien-Roos-kleur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paulien Roos studeerde achtereenvolgens piano (bij Edith Lateiner), kamermuziek (bij Mila Baslawskaja), liedbegeleiding (bij Kelvin Grout) en koordirectie (bij Barend Schuurman) aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Daarnaast volgde zij cursussen en masterclasses o.a. bij Elly Ameling, Rudolf Jansen,  Jos van Veldhoven en Daniel Reuss. Zij was enige jaren verbonden als repetitor aan het Rotterdams conservatorium.

​Naast Gemengd Zangkoor Voorst dirigeert Paulien Het koor Fermata, Het Nijmeegs Kamerkoor en Canticum Gorssel.