Inloggen

Actueel

Voorsternieuws Zangavond Terwolde

003

TERWOLDE.- De korenavond/zangers avond die door de mensen van de Gemengde zangvereniging Eendracht jl. weekeind was georganiseerd is een eclatant succes geworden. De avond die niet alleen bestonduit het zingen van de mooiste noten, maar vooral ook bedoeld was voor de verbinding tussen de verschillende koren uit de regio wordt regelmatig, in wisselende samenstelling, georganiseerd. Opvallend hierbij is dat de kwaliteit van de verschillende deelnemende koren in de loop van de jaren een ongekende stijging laat zien.

De vijf koren die dit keer acte de préséance gaven verschilden qua repertoire en klankkleur in veel gevallen als de dag van de nacht, terwijl in alle gevallen buitengewoon hoogstaand gepresteerd werd. Natuurlijk waren de leden van de organiserende vereniging, Eendracht weer ouderwets op dreef. Onder leiding van dirigent Hans Mol werd een hoogstaand klassiek repertoire afgewerkt met moeilijke, maar door de onberispelijke kwaliteit prettig in het gehoor liggende nummers. The Unknown Singers uit Epe namen vervolgens het stokje over onder directie van Rina Nass met een even kwalitatieve uitvoering van een wat populairder aantal nummers. En ja hoor, bij het volgende koor ging het dak er af. De Heeren van Salland uit Raalte lieten onder leiding van Hans Mol de grondvesten van het oude kerkgebouw schudden. Het mannenkoor produceerde niet alleen zo veel volume dat een wijde omgeving kon meegenieten, zij deden dat met z'n allen ook nog eens loepzuiver.

Gemengde zangvereniging Voorst, uit, hoe kan het anders, Voorst onder directie van Paulien Roos-Bik, bleek daaropvolgend uitstekend tegen dat grote geweld opgewassen. Hun programma, grotendeels op internationale ballads en volksliederen gebaseerd gaf een prachtig teer tegenwicht tegen het grote geweld van het mannenkoor uit Raalte. De reeks werd afgesloten door een ogenschijnlijke dissonant in het geheel, maar niets was minder waar. Shantykoor d' Iesselsingers uit Deventer/Terwolde, onder leiding van Jacques Savelberg bleken met hun zeemansliederen in kwalitatief opzicht geen noot onder te doen ten opzichte van de klassieker geschoolde koren. Zij wisten op onnavolgbare wijze hun programma aan te kunnen passen van het bouwen van een feestje, naar zeer zuiver gezongen en invoelende nummers op de bühne. Uiteraard werd de afsluiting van de avond verzorgd door enkele met verve gezongen nummers door de mannen en vrouwen van Eendracht, waarna het nog lang onrustig bleef op de thuisbasis van Eendracht, dorpshuis d' Olde Schole.

Zangkoor Voorst zoekt nieuwe leden

poster

 

Wil je graag zingen? Dat kan bij ons!

Als je een hobby zoekt en je vindt zingen leuk, dan moet je er echt eens aan gaan denken om je aan te sluiten bij ons koor. Bij Gemengd Zangkoor Voorst staan gezelligheid, sociale contacten hoog in het vaandel. Het is niet nodig schroom of drempelvrees te hebben om naar de repetitie te komen. Je wordt direct opgenomen in de 'koorfamilie'. Je hoeft geen zangervaring te hebben, maar natuurlijk zijn de wat meer ervaren zangers en zangeressen ook welkom.

Na enkele weken voel jij je zeker thuis bij ons koor. Iedere woensdagavond wordt er van 20:00 tot 22:00 uur gerepeteerd in het Dorpshuis van Voorst. Hier komen mensen bij elkaar die allemaal plezier hebben in zingen. Halverwege de repetitie is er een pauze om de keel te kunnen smeren! Er wordt in een ontspannen sfeer hard gewerkt tijdens de repetitie en op een prettige wijze wordt het nieuwe repertoire ingestudeerd. We zingen zowel serieus als vrolijk, modern en klassiek, kerkelijk en niet kerkelijke liederen, in alle zingbare talen. Ons repertoire is zeer divers.

Tijdens de schoolvakanties heeft het koor ook vakantie!

Je bent van harte welkom om een aantal kooravonden bij te wonen zonder enige verplichting. Pas na deze periode neem je de beslissing of je door wilt gaan met zingen en lid wordt van ons koor.

Als je na het lezen van deze informatie de conclusie trekt: dat is iets voor mij, kom dan op woensdagavond om 20:00 uur naar de repetitie in het Dorpshuis van Voorst naast de Kerk.

Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met onze secretaris Riet Verbeek.

Via de mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of bel 0610875925